Tandyry - piece gliniane do ogrodu
Pyszne jedzenie to sposób na oczarowanie gości i biesiadników, którzy zasiadają przy wspólnym stole. Popularne metody przyrządzania posiłków nikogo już nie zaskakują , wykorzystanie piekarnika, patelni czy grilla to codzienność. Tandyry to urządzenia, które pozwalają na urozmaicenie posiłków. To gliniane piece ogrodowe, które przywędrowały do nas ze wschodu gdzie były wykorzystywane przez wiele lat, zanim w Europie nastała moda na grillowanie, pieczone kiełbaski i karkówki. Tandyry to produkty, które gwarantują zadowolenie. Najwyższej jakości piece pozwalają na przygotowywanie aromatycznych mięs i warzyw.
Tandyry - historia piecy.
Tandyry można znaleźć w wielu kulturach, w odległej Azji, Indiach, ale także na niedalekiej Ukrainie i Rosji. Można w nich przygotowywać doskonałe dania, które zaskakują eksplozją smaków i aromatów. Tandyry wykorzystywane są jako wędzarnie i grille - wszystko zależy od właścicieli, ich oczekiwań i upodobań. Piece dają możliwość przyrządzania mięsa, warzyw, owoców morza na przeróżne sposoby,można eksperymentować do woli. Równomierna temperatura i zastosowanie odpowiednich składników w połączeniu z zamkniętym szczelnie naczyniem to gwarancja sukcesu. Problem z wiatrem odchodzi w zapomnienie, bo dopływ powietrza jest zminimalizowany. Piece można kupować w sklepach, które specjalizują się sprzedażą grilli.